بررسی وزیر پیشنهادی ارتباطات و انتظارات از این وزارتخانه در دولت دوازدهم

  • توسط admin
  • 7 قبل
  • 339
  • 0

1-37

بیوگرافی و سوابق کاری محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات پیشنهادی دولت دوازدهم

محمد جواد آذری جهرمی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات به مجلس معرفی شده و به همین بهانه در این مطلب با بیوگرافی کوتاه و سوابق کاری آذری جهرمی آشنا می‌شویم:

آذری جهرمی در اردیبهشت سال گذشته با حکم محمود واعظی به سمت رئیس هیات مدیره و مدیرعاملی شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شده بود. محمد جواد آذری جهرمی متولد سال ۱۳۶۰ در شهرستان دارالمومنین جهرم و مهندس برق قدرت از دانشگاه صنعت آب و برق است. وی با ۳۶ سال سن،‌ جوان‌ترین وزیر پیشنهادی کابینه دولت دوازدهم محسوب می‌شود. آذری جهرمی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ مدیرکل امنیت سیستم‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ نیز به مدت دو سال در هیات مدیره غیر موظف شرکت خدمات ارتباطی رایتل و هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت عضویت داشته است.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دوره اول دولت حسن روحانی یکی از موفق‌ترین وزراتخانه‌های ۴ سال گذشته بود. افزایش سرعت و ضریب نفوذ اینترنت در کشور، میدان دادن به استارتاپ‌ها و آزادی بیشتر به کاربران در استفاده از شبکه‌های اجتماعی از محسوس‌ترین اقدامات دوران وزارت محمود واعظی بود.

درحالی که کارنامه وزرات ارتباطات در دولت یازدهم در مجموع مثبت ارزیابی می‏شود، انتظارات بیشتری از این وزراتخانه در دولت دوازدهم داریم که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

۱-بهبود کیفیت و کاهش قیمت اینترنت ۲- توقف فیلترینگ سلیقه‌ای ۳- فرهنگ‌سازی و آموزش ۴- حمایت از استارتاپ‌های ایرانی

۵- شکستن انحصار و تسهیل در ورود فناوری‌های جدید ۶- رفع تحریم‌های ظالمانه ۷- گسترش شبکه ملی اطلاعات

1440044_355

بهبود کیفیت و کاهش قیمت اینترنت

بی شک اولین انتظاری که مردم از وزیر جدید ارتباطات دارند بهبود وضعیت دسترسی به شبکه اینترنت است.

آمارها نشان می‌دهند سرعت اینترنت در کشور ما بسیار پایین‌تر از دیگر کشورها است در حالی که ایرانی‌ها هزینه بیشتری در مقایسه با کاربران دیگر کشورها می‌پردازند.

متاسفانه هر سال به بهانه افزایش سرعت اینترنت، بخشنامه‌های عجیبی ابلاغ می‏‌شود که نتیجه آن نه تنها افزیش سرعت نیست بلکه گران‌تر شدن خدمات شرکت‌های سرویس دهنده است؛ آخرین نمونه آن طرح اینترنت نامحدود بود که خوشبختانه اجرای آن فعلا متوقف شده است.

انتظار داریم دولت دوازدهم درک درستی از خواسته‌های کاربران پیدا کند و با در نظر گرفتن منافع واقعی آنها، علاوه بر افزایش سرعت اینترنت، آن را با قیمت مناسب به دستشان برساند.

حمایت از استارتاپ‌های ایرانی

استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در ۴ سال گذشته ثابت کرده‌اند، اگر به آنها میدان داده شود، می‌توانند در حوزه فناوری اطلاعات کشور تاثیرگذار باشند و ضمن توسعه این حوزه به افزایش اشتغال کمک کنند.

در شرایط فعلی بعضا شاهد هستیم که برخی از استارتاپ‌ها به دلایل حقوقی و مالیاتی مجبور به توقف فعالیتشان می‌شوند و به‌ناچار بازار را ترک می‌کنند. انتظار داریم وزیر جدید ارتباطات حمایت خود را از استارتاپ‌های بیشتر کند و شرایط تشکیل و فعالیت این شرکت‌های را تسهیل ببخشد. امیدواریم با حمایت دولت دوازدهم شاهد حضور استارتاپ‌های ایرانی در بازار جهانی و رقابت با نمونه‌های موفق خارجی باشیم.

3911f1ff1cc61b098636a8bfc3f77167_XL

شکستن انحصار و تسهیل در ورود فناوری‌های جدید

تجربه نشان داده است حضور شرکت‌های خارجی در ایران و آمدن فناوری‌های جدید به ضرر هیچ کس نیست. انتظار داریم وزیر جدید انحصار شرکت‌های خصولتی در کشور را بشکند و زمینه را برای ورود شرکت‌های خارجی، که از فناوری‌های روز برخوردارند، تسهیل ببخشد.

این اتفاق علاوه‌ بر اینکه پیشرفت ایران در حوزه فناوری اطلاعات را سرعت می‌بخشد، اجازه می‌دهد تا کاربران ایرانی از امکانات و فناوری‌هایی هم‌تراز با کاربران کشورهای پیشرفته استفاده کنند؛ ضمن اینکه شرکت‌ها ایرانی نیز برای ماندن در رقابت مجبور می‎شوند خدمات خود را همگام با جهان به‌روز نمایند.

گسترش شبکه ملی اطلاعات

شبکه ملی اطلاعات یکی از پروژه‌های است که اگر درست اجرا شوید سود زیادی برای کاربران و سرویس دهندگان به همراه دارد. متاسفانه در سال‌های گذشته اطلاعات درستی از شبکه ملی اطلاعات به کاربران داده نشد به همین دلیل اکثر کاربران در برابر اجرای آن جبهه گرفتند.

با عملیاتی شدن فاز سوم شبکه ملی اطلاعات و انتقال سرور سایت‌ها و سرویس‌هایی که نیاز به میزبانی در خارج از کشور ندارند، این امکان برای کاربران ایرانی فراهم شد تا با سرعت بسیار بالاتر و هزینه کمتری از خدمات سایت‌های داخلی استفاده کنند.

نیم بها حساب شدن ترافیک بازدید از سایت‌های پربازدید ایرانی، رایگان بودن ترافیک تماشای آنلاین فیلم‌ها و سریال‌ها و ایجاد بستر امن برای خدمات بانکی تنها چند نمونه از مزایای اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات است که امیدواریم در دولت دوازدهم با سرعت بیشتری گسترش یابد و پای IPTV،VOIP و غیره را به خانه ایرانی‌ها باز کند.

 

 

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *